Ongemakkelijke momenten dag

Vandaag is het ongemakkelijke momenten dag, een dag om stil te staan bij de gênante momenten die we allemaal wel kennen. Mijn ongemakkelijke momenten zijn letterlijk van mijn gezicht af te lezen. Ik word namelijk op dit soort, toch al niet al te flatteuze, momenten altijd zo rood als een tomaat.

Of het nu gaat om iets kleins zoals net te weinig contant geld en geen pinpas op zak, tot het hard weg rennen midden in een gesprek omdat je het echt niet meer kunt ophouden en ja daarmee bedoel ik nummer 2. Ik voel het opkomen, het trekt van mijn benen naar boven, ik krijg het warm en mijn wangen beginnen te branden. Voordat ik het weet zie ik er uit als een overrijpe vleestomaat. Ik haat het!

 

Onlangs heb ik gelezen dat sociaal ongemak toeneemt door alle mooie, fantastische en succesvolle plaatjes op social media. De vaak té perfecte plaatjes van gelukkig stelletjes of knappe gezichten, zie je vaak op het moment dat je net met een zak chips en een wijntje in je joggingbroek op de bank geploft bent (tenminste ik wel) Dan lijken deze beelden nog verder van jouw realiteit af te staan dan anders. Het gevoel van falen of niet genoeg zijn ligt op de loer, maar er is hoop.

In datzelfde stuk stond te lezen dat de gênante momenten, het schamen daarvoor en de verwerking van deze momenten ook nut heeft. Als je nooit op je bek durft te gaan (ja dat was de letterlijke tekst) dan zul je ook weinig groei meemaken en niet voluit leven, dus hé ik zit gebeiteld. In plaats van me schamen voor mijn eigen rode tomaten hoofd ga ik genieten van deze momenten omdat ik zo voel dat ik leef en gelukkig ben.

Happiness: The feeling of being alive! -Marty Rubin

#ongemakkelijkemomentendag2021 #wine4friends #4friends #redwine #tempranillo #wijnvrienden #winelovers #wijnwijven #wijnstagram #wine #wijn #omsamenvantegenieten #instawine #winelife #wijntje #winetime #wijnisfijn #wineonline #wineoclock #winegeek #perfectewijn #vino #happytobealive #happiness #alive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.