Koningsdag Oranje Cocktail Recept

Koningsdag Oranje Cocktail

Omdat we deze Koningsdag nog keer thuis moeten vieren willen wij er toch een oranje feestje van maken met onze Koningsdag Oranje Cocktail, gemaakt van onze Festive Cava.

Voor 2 cocktails heb je nodig:

Benodigdheden voor de wine 4friends Koningsdag Oranje Cocktail

2 cl./20 ml. Cointreau

3,5 cl. / 35 ml. Limoensap

300 ml. Cava

Ijsblokjes

Cocktailglazen

Sinaasappel voor garnering

Gekleurde suiker (optioneel)

Suikerwater (optioneel)

Beschrijving

Koningsdag oranje cocktail met Cointreau en Festive Cava

Doe wat ijsblokjes in jouw cocktailshaker, voeg daar de Cointreau, Limoensap en Cava bij. Schud de cocktailshaker flink door elkaar of als je geen cocktailshaker hebt roer alle ingrediënten door elkaar in bijvoorbeeld een maatbeker. Als je een cocktailshaker gebruikt kijk dan uit met de Cava, deze bruist en komt snel door de randen van jouw cocktailshaker heen. Het lekken van de shaker kun je voorkomen door er een handdoek of theedoek omheen te wikkelen voordat je gaat schudden.

Schenk de cocktail uit in mooie en eventueel versierde cocktailglazen, zorg dat de ijsblokjes niet in het glas terecht komen, voeg een schijfje sinaasappel toe of een paar sinaasappelschilletjes en genieten maar, fijne Koningsdag!

Gekleurde suiker

Wine 4friends Festive Cava Oranje Cocktail Margarita glas met suikerrand

Doe wat voedingskleurstof bij een paar scheppen suiker, meng tot de kleur mooi egaal is opgenomen door de suiker.

Suikerwater

Maak je door een schep suiker te mengen met wat gekookt water. Schenk voorzichtig wat warm water bij de suiker en meng, zorg dat hij niet te vloeibaar maar zeker ook niet te stroperig wordt.

Suikerrand aan je glas

Wil je net als ons jouw glas voorzien van een feestelijk suikerrandje? Maak dan de gekleurde suiker en suikerwater zoals hierboven beschreven. Doe deze suiker in een ondiep bord.

Doop de rand van jouw glas in het suikerwater (niet te ver er in dopen) en dip de rand in de suiker, even goed ronddraaien en zorg dat er genoeg suikerkristallen aan de rand blijven plakken. Zet deze voordat je de cocktail gaat maken vast klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *